Snart så!

Idag gick jag in i graviditetsvecka 39 (38+0). Det är cirkus 2 veckor kvar till beräknad födsel och jag har en känsla av att vår lilla bebis kommer att kika ut innan utsatt datum men jag vågar inte gissa på när.
 
Den senaste veckan har präglats av mitt oregelbundna blodtryck. Har två gånger mätt 110 i undertryck hos barnmorskan och blivit uppskickad på specialistmödravården för kontroll.
CTG-kurva samt ultraljud för tillväxtkontroll har endast visat fina resultat, alltså att bebisen mår mycket bra.
I måndags då ultraljudet utfördes vägde bebisen 3100 g och följer "normalkurvan". Till- och frånflödet i navelsträngen var utan anmärkning (något som kan förändras om mamman har högt blodtryck) och efter 20 minuters vila upmättes ett undertryck hos mig på 95 mmHg. 
Utifrån alla dessa fina resultat skickade läkaren hem mig utan någon ytterligare vidatgen åtgärd mer än att jag ska vara observant över mitt mående samt gå på kontroll 1 gång i veckan hos barnmorskan.
 
Så jag vilar på förmiddagen och på eftermiddagen samt att jag försöker ta en promenad varje dag.
Har under gårdagen lyckats koka äppelmos, vinbärssaft och gjort äppelkaka som nu finns i frysen för framtida besök. Ibland undrar jag vart krafterna kommer ifrån då jag mestadels är så trött numer.
 
Vi fick hämta både barnvagn och babyskydd för några veckor sedan.
Tyvärr är liften till barnvagnen försenad samt basen till bbyskydddet. Liften kan vi hinna få innan bebisen kommer men det känns inte som hela världen om den blir försenad (har fått låna en av babyproffsen).
Dock fick vi redan på idag att Brios babyskyddsbas är ytterligare försenad och kommer inte försen i mitten av oktober. Till följd av detta får vi nu välja en åkpåse av dom i valfri färg vilket faktiskt känns som en rätt bra kompensation då vi inte införskaffat en åkpåse ännu. Dessutom kan vi bälta fast babyskyddet så ingen fara skedd egentligen.
 
Så dagarna går, om än långsamt.
Jag försöker aktivera mig med något varje dag men det händer kanske allt för ofta att jag ligger i soffan och glor på tv. Många av mina vänner är upptagna dagtid, semestrarna är över och vardagen börjar, så jag för snällt nöja mig med mitt egna sällskap och givetvis min lilla skatt i magen <3